Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Ovisok

2010.12.20. 20:29 gogerham

Eltaszítottad és most várod, hogy visszajöjjön mint a hinta ha ellököd, hogy ismét taszíthass rajta egyet. Nem vagy más mint gyerek, aki abban a hitben él, hogy minden kis óvodáspajtása fél tőle. Mert úgy hinti el köztük a hírt: hogy ő bizony, ő tud egyedül homokvárat építeni...

A lány - aki segített neki gödröt ásni és utána hidat építeni fölötte - értette meg egyedül az ovist, mivel mást nem is engedett közel magához. Régen még mással játszott a lány a homokozóban. Most a kisisteni szinten lévő óvodással homokozik. A főhősünk csodálja a lányt. De jaj jött az eső:
Az ovisok mind az eresz alá futottak, a lány azzal ázottfázott az eresz alatt akivel régen homokozott. Beszélgettek. A főhősünk magányosan állt csak a mozgó szájakat látta és a kopogó esőt hallotta. Az eső elverte a hidat melyet hősünk a lánnyal épített.
Mikor a lányt kérdezte mit beszélt a fiúval, a lány elmondta. Főhősünk nem hitt neki: korábban a lány megviccelte és eldugta a kedvenc lapátját, amit minden játék után ketten ástak el. A lány volt, hogy egyedül ásta el a lapátot, hősünk már bízott benne.

De biz a lány egyszer elmondta a barátnőjének hol a kedvenc lapát. Mikor legközelebb hősünk a barátnőtől kapta kézhez lapátját mérges lett. Még kevésbé tudott bízni a lányban, akivel már olyan jól összeszokott a játékban. Csúnyán nézett a barátnőre és többet nem szólt hozzá. A barátnő sírva elszaladt csak egy pufi ovis futott utána, hogy megkérdezze mi a baj.

A pufi ovis sokat találkozott ovi után is a főhős "párjával". Barátok lettek. Játszottak ovi után. Tudták, hogy az ovi réme mérges lenne a lányra ha tudna ezekről a játékokról, és akkor is ha titkolna valamit a "párja" előle, akivel az eső óta nem is játszik. A pufi ovis nem akarta hogy rémes legyen oviba menni, mert tudta ha az ovi réme ezt megtudja akkor onnantól ráveszi majd a többi ovist, hogy ne játszanak vele. Nem akart magára maradni.

Ám másnap hangosan énekelt a mászókán, hogy milyen jó is a barátjával játszani és főhősünk hallotta. Nem tudta ki a barátja a pufi ovisnak csak a fejét vakarta a lapáttal.
A lány megijedt mikor a dalt hallotta és mesélt hősünknek. A hős a lányt és a pufi fiút is lehordta ezért. A kis pufi sietett bocsánatot kérni és próbálta elhitetni vele, hogy ő nem akart erről beszélni. Hősünk megszórta a pufit homokkal. A lány megalázkodott és hősünkkel maradt. Többet nem játszott a kis pufival. A pufi szeretett volna találkozni még velük.

Most talán homokozik a rém és a lány. A pufi magányosan játszik a mászókán és nézi a két homokozó ovist.

Hát így legyen vége?

 

"A szerelem szolgája légy, s ne a rabszolgája!"

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gogerham.blog.hu/api/trackback/id/tr62528707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Basamao 2010.12.20. 20:59:46

Kerestem a lájk-gombot. Szakmai (?) ártalom. (Remélem a lány rájön majd, hogy a pufi ovis sokkal szebb homokvárat tud építeni, mint a főhős.)

gogerham 2010.12.21. 13:27:04

@Basamao: Szerintem nem úgy kell lennie...
Úgy lenne jó a vége, ha végül mind együtt nevetnének a butaságaikon mikor az óvónéni iskolába küldi őket.

Basamao 2010.12.24. 09:24:04

Ez nagyon G(nemíromleaneved)-ős volt :) Látod, erről beszéltem, amikor azt mondtam, hogy nagyon sok szeretet van benned.

kityha 2010.12.26. 22:36:06

@gogerham: Sajnos nem minden óvodás tud nevetni. Valaki régen még tudott, de valaki régen sem.

gogerham 2010.12.27. 00:15:02

@psz4: Minden ember tud nevetni.
süti beállítások módosítása